NY REGEL

C/R är endast tillåtet med fluga/flugspö . Från och med 1/5-2022 gäller max 2 fiska per kort som får släppas tillbaka. efter fisk 2 som behålls ska fisket avslutas och nytt kort gäller. max 2 kort per dag. Dock ska det göras i vattnet och på så sätt att fisk ej skadas !

Ja vänner 👍 Ny månad och dags att byta ut första sidans bild på Facebook och hemsidan 👍 alla som landar där belönas med frikort för häftigaste bild 👍 detta är den nya bildtävlingen där vi visar uppskattning för era bilder 👍 så släng upp era fångstbilder på Facebook och va med i månadstävlingen. Så grattis Linus BeardAngler Hulterström hör av dej till mej vid nästa fisketur så du kan få ditt pris. Pelle

Dammen

Området heter egentligen Verktygsdammarna, detta för att öarna som ligger i dammen var en landremsa som skilde de två dammarna åt. Dammen tillhörde Sva AB i Tyringe som använde vattnet i fabriken som strömresurs. När detta upphörde på 60 talet så fick ett antal anställda på SVA AB i Tyringe ta över dammen. Tyringe Sportfiskeklubb bildades 1966 och klubbens medlemmar bestod till en början endast av just anställda i företaget, men har idag utvecklats till att ha medlemmar från hela Skåne.

 

Dammen är öppen alla dagar 05:00-22:00 från den 1/4 -2022 tills nytt meddelande kommer

Dammen förr

Så här såg dammarna ut med landremsan i mitten.Verktygsdammarna är från början vattenmagasin för Tyringe mölla som tillhörde hemmandet n:o 1 i Tyringe.

Kvarnen fanns till redan på 1600-talet. Skandinaviska Verktygsfabriken grundades 1896 och använde sig då av vattenkraften.

Den ena bilden är från 1914 den andra är jag osäker på årtalet, borde vara äldre om man tittar på skillnaderna på huset vid dammen. vilket årtal man hade uthyrning av båtar vet jag ej tyvärr.

 

Utgrävningen

För ca 30 år sen så tömdes dammen och grävdes ur, då beslöt man ta bort landremsan så det blev bättre förutsättning att fiska. Man behöll tre st öar både för fisken skull men också för att det blev bättre genomflöde med dom.

 

 

Utgrävningen av dammen

Utgrävningen av dammen

Vår

Dammen i dag

Visst har dammen blivit vacker. Mycket arbete har legat till grund för att vi ska få njuta av denna vackra miljö

 

Höst

Bryggbyggarna

Reparation  

Mycket att stå i när man ska ha en fungerande damm. Här håller vi på med att bygga en ny brygga. den blev högre, bredare och framför allt mycket säkrare                                                                            

 

Snickarglädje

Elton med 3,6

Elvis med 4,36

Nytt rekord i dammen 👍 denna fina fick Kim Nicklasson . Grattis 👍