Mycket trevlig fisketävling och trevliga fiskande gäster idag 👍 det kom upp två fiskar innan tävlingen startade som inte fick räknas med men samma fiskare tappade 3stora fiskar under själva tävlingen då tafsen inte ville hålla 😀 . Åsa Ledde med sin fisk ända tills det bara var minuter kvar av tävlingen då Göran visa var skåpet skulle stå 😬 . Då inga barn fick upp något så delade vi ut båda första priserna till dom vuxna och barnen fick tröstpris 👍 Några flugor fick barnen bygga och vi tog även en snabblektion i flugfiske 😬 vi tackar er som kom och berika vår tävling. Pelle och styrelsen 👍 PS ! Norra Skåne var nere och gjorde ett reportage som kommer in under veckan 👍

KĂ€ra Klubbmedlemmar

Det kÀnns lite medeltida att skicka ut brev med kuvert och frimÀrke. Dessutom kan vi lÀgga klubbens pengar pÄ roligare saker Àn att köpa frimÀrken. Jag har mail-adress till ungefÀr ett dussin klubbmedlemmar. AlltsÄ Àr det runt 50 brev jag snart behöver stoppa i kuvert och frankera. Om Du har en mail-adress sÄ kan Du vÀl skicka ett mail med din mail-adress till mig. DÀrigenom kan jag göra Ärets första utskick digitalt i sÄ stor utstrÀckning som det bara gÄr.

Du nÄr mig pÄ jonas.klein@live.se

Allt gott/Kassör Klein

Gott om fisk i dammen!👍 2020-08-06

PÄ grund av den ökande nÀrvaron av fiskande gÀster, sÄ har vi Àven ökat upp med fisk.

Under denna sÀsong har vi satt i 320kg fisk i mÄnaden istÀllet för 160kg. det vill sÀga att vi slÀpper 80kg i veckan sÄ alla har lika stor chans att fÄ fisk . SÄ ta nu tillfÀllet i akt och ner och harva med er .

Båge på 6.04 😬

Under onsdagskvĂ€llen den 4/9 sĂ„ blev det riktig hett i dammen 👍 Jocke och Ulf bestĂ€mde sig för att prova lycka dĂ„ Jocke hade tagit tvĂ„ fina bĂ„gar förra vecka pĂ„ 2,5 kg och 1.5 kg. Det tog inte lĂ„ng tid förrĂ€n Jocke tog en fin bĂ„ge pĂ„ sin hemma byggda fluga😬 vĂ„gen stanna pĂ„ 2,2  kg sĂ„ det var en fin fisk 😀 efter ett litet misslyckat försök av Ulf med flugspöet , sadlade han om och körde spinn. Ulf som för första gĂ„ngen besökte dammen small pĂ„ en jĂ€kla fisk pĂ„ ett rött tobydrag pch efter en bra stunds drillande lyckades dom bĂ€rga fisken. stĂ„tliga 6,04 kg vĂ€gde fisken 👍 tvĂ„ lyckliga fiskare som garanterat kommer Ă„ter till dammen . 👍 grattis pĂ„gar. pelle

En fartfylld båge som Ulf böcker fångar

Håven gick i sönder i lyftet 😂

Kanske största bågen plockad i dammen 👍

Ulf böcker med sin fina båge på 6.04

Då är vi färdiga med namn på öarna och kartan kommer att sättas upp på anslagstavlan vid dammen inom kort. Andreas Hall kom med förslaget flugfällan på (11) men vi gjorde en liten ändring där till flugsnapparen istället , dock så får andreas kortet för detta. Elvis Svetlicic får ett frikort för Svarven (9) och till sist Kjell-Arne Lövkvist (10) dragön då många fastnar där med detta. Vi i styrelsen vill tacka alla för förslagen på öarna.

EBBE RÖSET

Under torsdagen tog jag och Jonas tid till oss att reparera det gamla kÀnda Ebbe röset. En gÄng i tiden sattes Àven röding i dammen. DÄ ville man ha lite stÄndsplatser.

Stenarna byggdes upp sÄ man kunde se dom i ytan, men med första isen som kom det Äret försvann toppstenarna ner i djupet. detta gjorde att man hade dÄlig koll pÄ var röset lÄg och man satte alla sina dyra och fina drag i resterna.

Under detta Är sÄ kommer vi att ta bilder och namnge mÄnga av platserna i dammen, detta för att hedra de gamla som starta dammen men ocksÄ för att man ska kunna förklara lite enklare för fiskande gÀster var det Àr bra fiske.

Ebbe röset

Ebbe röset

Reparation av Ebbe röset

Stefan Gladik En av profilerna från förr